Written by 2:42 pm Novosti

YOUNG MEDIA LAB, ŠABAC 2020: KARIKE ODNIJELE PRVE TRI NAGRADE

Omladinski magazin Karike učestvovao je na Young media lab-u u Šabcu od 24-28. u organizaciji DW Akademije, gdje je sa još drugih sedam omladinskih medija vrijedno radio na idejama međunarodne saradnje.
Young Media Lab, kreativna medijska ‘’laboratorija’’, kako su ovaj događaj nazvali organizatori, odnosno Lokal Pres i DW akademie je projekat kojim DW kreće u novi trogodišnji ciklus (2020-2022.) u kome je fokus na regionalnoj saradnji medija koji se obraćaju mladoj publici.

Iz svake redakcije učestvuje po dvoje predstavnika, odnosno urednik i novinar. Uloga i zadatak urednika je da kroz razgovore sa urednicima drugih medija razviju ideje i nove projekte, unaprijede postojeću ili uspostave novu saradnju, dok je zadatak novinara da kreiraju sadržaje, koji će biti plasirani putem različitih platformi.

U svemu tome, nesebičnu podršku pružaju mentori, dugogodišnji medijski radnici: Marija Obrenović, Lidija Tomić, Marina Martinović i Klaus Dahmann, uz organizacionu podršku Snežane Milošević iz Lokal Presa.

Sretni smo da je naš magazin Karike osvojio prve tri nagrade za najbolja rješenja koja je sa drugim urednicima iz Srbije i Crne Gore ponudio naš glavni i odgovorni urednik Anes Osmić, koji je osvojio i nagradu za jednog od troje najaktivnijih učesnika ovog jedinstvenog medijskog labaratorija. Naša dopisnica Nerma Džaferović osvojila je treću nagradu za najbolji medijski prilog.

Više informacija o detaljima saradnjih koje nam predstoje u skorije vrijeme, do tada uživajte u fotografijama iz Šabca:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close