Written by 2:43 pm Novosti

DELEGACIJA ONAUBIH-A PRISUSTVOVALA SASTANKU OMLADINSKIH ORGANIZACIJA IZ JUGOISTOČNE EVROPE U LÜBECKU!

Protekle sedmice, od 5.3. do 8.3.2020, naši članovi i članice su posjetili njemački grad Lübeck. Isti je bio mjesto susreta omladinskih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Sjeverna Makedonije sa predstavnicima i predstavnicama Fondacije Schüler Helfen Leben.

Mladi su prvi dan sastanka proveli upoznavajući jedni druge, grad Lübeck, razmjenjujući očekivanja, te su predstavili rad svojih organizacija. Učesnici i učesnici su također boravili u kancelariji Schüler Helfen Leben, gdje su aktivnosti bile usmjerene ka strateškom planiranju (razmišljanju) o budućnosti organizacija. Volonteri i volonterke SHL-a, te članovi Upravnog odbora, su radom i diskusijom u grupama sa mladima iz Jugoistočne Evrope, došli do nekoliko prijedloga za SHL-ovu temu godine. Jedna od predloženih i predstavljenih tema je i medijski uticaj i medijska pismenost, predložena od strane ONAuBiH-a.

Našu delegaciju činili su: Azra Kerić (predsjednica), Ema Brljak (članica Upravnog odbora), Ammar Grabić (član Upravnog odbora), Anesa Čutuna (asistentica Upravnog odbora) i Slaven Petković (član).

Atmosferu iz Lübecka možete pogledati u SHL-ovom vlogu,

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close