Written by 2:53 pm Novosti

EMISIJA “OVO ĆU SAMO TEBI REĆI”

Emisija “Ovo ću samo tebi reći” je nastala u sklopu našeg medija – Karike.ba, a ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja. Kao omladinski medij, želimo da damo prostora mladima da pričaju o odnosima, stavovima, vrijednostima, predrasudama, stereotipima.
Prva sezona emisije imala je pet epizoda, a urednica i voditeljica iste je Adnana Pidro.

Naše gošće u prvoj emisiji su bile hrabre dame iz romskog benda “Pretty Loud” koje umjetnost, energiju i inspiraciju koju posjeduju vide kao snažan alat za emancipaciju i borbu protiv stereotipa o Romima i Romkinjama.

U drugoj emisiji smo ugostili tri izvanredne dame, a razgovarali smo o odnosima, njihovim definisanjem nas kao ljudskih bića, komunikaciji i toksičnosti.

Treća emisija je bila posvećena obrazovanju u BiH danas, pojedincima koji ga čine drugačijim, učenju, istraživanju, otporu, promjenama, odgovornosti, budućnosti.

Tri sjajne gošće su sa Adnanom u četvrtoj emisiji razgovarali o temi koja je stoljećima glavni predmet mnogih filozofija, psihologije, pisanja romana, pjesama, ali i nešto sa čime se svakodnevno susrećemo, o čemu se pitamo, sa čime se borimo – ljubavi!

U petoj, ujedno i posljednjoj epizodi prve sezone, ugostili smo četiri sjajna gosta s kojima smo razgovarali o nasilju i i širenju svijesti o nasilju.

Emisija se realizuje uz podršku Schuler Helfen Leben BiH, a sve epizode možete pronaći klikom na sljedeći link: https://youtube.com/playlist…

(Visited 6 times, 1 visits today)
Close