Written by 12:08 pm Aktivnosti, Izdvojene novosti, Projekti

Dijalog mladih i predstavnika vlasti: Razmjena ideja za bolju budućnost Brčkog

Kao koordinatorica i moderatorica niza aktivnosti u Brčkom, Edna Mulić, ima strastveno uvjerenje u važnost dijaloga i rasprava o različitim temama. Iako su takvi događaji često okupljali poznata lica iz zajednice, svaki put kada se pojavi novo lice, postiže se uspjeh u ostvarivanju zamisli za bolju budućnost.

U sklopu događaja “Push Pauza – Dijalog mladih i predstavnika/ca vlasti”, Edna Mulić igrala je ključnu ulogu u organizaciji i moderiranju dijaloga između mladih i predstavnika vlasti u Brčkom. Ovaj događaj imao je za cilj stvoriti prostor za otvorenu razmjenu ideja i traženje rješenja za izazove s kojima se mladi susreću u Brčko Distriktu.

U izjavi, Edna je istakla: “Sve dok postoje oni koji postavljaju granice, postojat će i oni koji ih ruše”. Ova izjava odražava njenu vjeru u snagu dijaloga i zajedničkog rada kako bi se rješavali problemi i gradila bolja budućnost za sve.

Na samom događaju, mladi zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta, Abdulah Iljazović, i lokalni novinar, umjetnik i organizator “JAZZWA ART FESTIVAL”, Željko Lazarević, dijelili su svoje perspektive i iskustva s mladima, učesnicima/cama dijaloga. Dijalog je bio inspirativan i produktivan, a ideje koje su proizašle iz rasprave služit će kao temelj za dalje akcije i inicijative.

Ovaj događaj bio je prvi u nizu aktivnosti pod nazivom “Push Pauza”, a Edna Mulić i tim ONAuBiH-a obećavaju da će biti još mnogo zanimljivih dijaloga i akcija usmjerenih ka izgradnji bolje budućnosti za Brčko u skorijoj budućnosti.

Dijalog, kao što je ovaj, pokazuje da je zajednički napor i otvorenost za različite perspektive ključ uspjeha u rješavanju zajedničkih problema i ostvarivanju pozitivnih promjena u gradu.

Ovaj dijalog se realizuje u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Close