Written by 12:24 pm Aktivnosti, Projekti

Timski rad, kreativnost i strateško razmišljanje: ključevi projekta “Putokaz za mlade, karike za promjene”

Tim ONAuBiH je u punom zamahu! Nedavno smo održali sastanak na kojem smo radili na strateškom planiranju za našu medijsku kampanju projekta “Putokaz za mlade, karike za promjene”. Ovo je početak naše 20-mjesečne avanture, a mi smo spremni za izazove koji su pred nama.

Sa specijalnim gostom, novinarom Tahirom Žustrom, smo proveli duboke rasprave, razmjenjivali ideje, analizirali ciljeve i postavili jasne smjernice za naše naredne korake.

Projektna koordinatorica ONAuBiH, Anđela Borovčanin Knežević, je podijelila svoje utiske o sastanku: “Zajedno smo izradili detaljnu medijsku strategiju za novi projekt, podijelili saznanja o radu sa medijima i usvojili nova znanja vezana za odnose s medijima, kako bismo u konačnici doprinijeli konzumiranju i kreiranju medijskog sadržaja te doprinijeli medijskoj pismenosti kao jednoj od vrijednosti slobodnog društva.”

Glavni cilj ovog projekta je podići svijest mladih ljudi o lokalnoj politici i unaprijediti medijski sadržaj u našim zajednicama putem edukacije i informisanja. To ćemo postići kroz saradnju sa našim partnerima: Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Vijećem mladih Federacije BiH. Pratite nas u ovoj uzbudljivoj avanturi!

Projekt “Putokaz za mlade, karike za promjene” provodi Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)
Close