Written by 2:49 pm Novosti

POSTANI I TI DIO OMLADINSKE NOVINSKE ASOCIJACIJE U BOSNI I HERCEGOVINI!

ZNAŠ LI DA SI MEDIJ?

Znaš li da imaš pravo da postaviš pitanje, da dobiješ odgovor, da razmišljaš , da formiraš i braniš stav?
Mi želimo da znaš, jer ti je i jer nam je važno. Ta saznanja traže vrijeme, prostor i iskustvo, a Omladinska novinska asocijacija u BiH raspolaže i jednim i drugim i trećim i  rado ih dijeli.

Kome? Mladima,  srednjoškolcima/srednjoškolkama, studentima/icama, onima na pauzi, zaposlenima i nezaposlenima, iz bilo kojeg sela, opštine i grada u Bosni i Hercegovini.
Kada? Uvijek, a posebno u  periodu od 26.5. do 26.6. 2020. godine.
Kako primijete mlade koji žele? Mladi popune obrazac do kojeg se dolazi jednim klikom: https://forms.gle/LLscJhxudQSpiBSw6

Šta podrazumijeva vrijeme, prostor i iskustvo? Zajedno stvaramo medijski sadržaj prema našim potrebama u kojem možemo ispitivati i govoriti bez ograničenja, vodeći se osnovnim načelima . Načela, naravno, zajedno upoznajemo i razumijevamo. Pitamo i govorimo u tekstovima, video snimcima, podcast programima…ili bilo čemu što je nama zanimljivo. Zajedno shvatamo značaj slobode (medija), prepoznajemo sebe kao medija( a možemo istovremeno biti umjetnici/e, farmaceuti/e, političari/ke, medicinski/e tehničari/ke, matematičari/ke, domaćini/ce… i sve što želimo), razumijevamo suštinu medijskog djelovanja i razvijamo odnos prema medijima.
Šta je najbolje? Sve to proističe iz naših ideja koje postaju naše aktivnosti. Niko nam ne upisuje ocjene, niko nas ne otpušta i niko nas ne prisiljava.Vizija ONAuBiH-a

Slobodno duštvo u kojem se kritički promišlja i djeluje.

Misija ONAuBiH-a

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini je nevladina organizacija koja edukuje i uključuje mlade iz cijele države da plasiraju i kritički konzumiraju medijski sadržaj, te doprinosi medijskoj pismenosti kao jednoj od vrijednosti slobodnog društva.

Ako se pronalaziš u odgovoru na pitanje KOME?, nadamo se da ćeš se odazvati našem pozivu i doprinijeti širenju naše Asocijacije.
Da bi nas upoznao bolje, vodimo te do naše web stranice:

Facebook stranice | https://bit.ly/2LXrsg7 
Instagram profila | https://bit.ly/2ZFiCvI 
Youtube kanala | https://bit.ly/2LW5L02 
E-mail adresa na koju možeš pisati bilo kada: onaubih@gmail.com

#weareonaubih

(Visited 12 times, 1 visits today)
Close