Written by 8:37 am Aktivnosti, Novosti

Street Art Poziv: Izrazi ljubavi na zidovima Bosne i Hercegovine!

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) otvara Javni poziv za dostavljanje umjetničkih radova na temu “Ljubav svima”, u sklopu projekta “Sve boje duge” koji podržava Vlada SAD-a kroz USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE).

Ovaj poziv ostaje otvoren do 20. 9. 2023. godine.

UPDATE: Produžen je do 30.9.2023. godine.

 

Za prijavu učešća, street art umjetnici/e dostavljaju dio rada, s  primjerоm inovativnih i kreativnih rješenja, i to na način kojim se prepoznaje dopinos u očuvanju i osnaživanju kulture mira.  Pozivaju se street art umjetnici/e starosti od 18 do 35 godina s područja Bosne i Hercegovine da na jednu od tri teme poziva dostave svoje umjetničke radove.

Uslovi za podnošenje prijave:

  • Dio rada dostavlja se putem online obrasca i slanjem na onaubih@gmail.com uz naznaku Prijava na konkurs “Ljubav je svuda” najkasnije do 20. 9. 2023. (update: 30.9.2023)
  • Komisija će uzeti u obzir i ranije objavljivane radove, ukoliko su tematski relevantni za program i ciljeve poziva.
  • Od autora prihvaćenih radova Komisija će tražiti dostavljanje cjelovitih radova do 30. 9. 2023. (update: 10.10.2023)

Teme za koje su autori/ke i koautori/ke pozvani dostaviti svoje radove su:

  1. Ljubav u svim bojama. Street art koji promoviše ljubav, prihvatanje i raznolikost. Radovi umjetnika/ca koji koriste različite boje i motive kako bi prenijeli poruke ljubavi prema svim ljudima bez obzira na njihovu raznolikost.
  2. Ljubav kroz historiju. Street art koji prikazuje različite ljubavne priče i motive iz različitih razdoblja i kultura.
  3. Ljubav prema muzici, umjetnosti i sl. Street art posvećen raznolikosti unutar muzičke, umjetničke, glumačke i sl. branši.

Street art, će po izboru najboljih radova, biti urađen na četiri lokacije, odnosno u četiri grada Bosne i Hercegovine.
Cilj ovog javnog poziva jeste da posluži kao inspiracija za istraživanje i stvaranje umjetničkih djela koja šire ljubav i pozitivne poruke u našoj državi, našim gradovima i okolini. Street art ima moć povezivanja ljudi i stvaranja pozitivnog uticaja na zajednicu.

Stručni žiri će odabrati prijavljene radove i napraviti izbor za izradu street art murala. Takođe, stručni žiri će odabrati najbolji/najbolje rad/radove i s autorom/kom potpisati autorski ugovor u bruto iznosu od 1.500 KM. Organizator snosi putne troškove, materijal, kao i hranu i osvježenje.

Za sva dodatna pitanja, možete se javiti na onaubih@gmail.com uz naznaku Upit za konkurs “Ljubav je svuda” najkasnije do 15. 9. 2023. (update: 25.9.2023)

 

(Visited 614 times, 1 visits today)
Close