Written by 3:01 pm Novosti

ONAUBIH TRAŽI VOLONTERE! ŽELIŠ LI DA BRANIŠ SLOBODU MEDIJA?

Da li si mlada osoba zainteresovana za novinarstvo i spremna da braniš slobodu medija? Onda si ti upravo ono što ONAuBiH traži!

 

Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude iz Bihaća, Brčkog, Banja Luke, Bosanskog Petrovca, Gradačca, Tuzle, Velike Kladuše, Sarajeva ili Zenice da se priključe našim aktivnostima povodom obilježavanja 3. maja, Svjetskog dana slobode medija! Povodom obilježavanja ovog važnog dana, sprovešćemo niz aktivnosti u ovih
devet lokalnih zajednica i za to će nam biti potrebna i vaša pomoć!

Aktivnosti koje ćemo sprovoditi u Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Banjoj Luci i Zenici su:


Živi mural
 – tražimo volontere koji će sudjelovati u stvaranju velikog murala na javnom prostoru. Mural će biti posvećen slobodi medija i govora a naši volonteri će imati priliku izraziti svoju kreativnost i naučiti nešto novo iz ovog domena.


Vijesti bez riječi
 – volonteri na ovoj aktivnosti imaće priliku svoj stav o slobodi medija iskazati šetajući gradom sa transparentima a oni najhrabriji imaće priliku i da predvode grupu!

Osim toga, u Sarajevu, Gradačcu, Bosanskom Petrovcu i Tuzli ćemo sprovoditi aktivnost Sloboda za sve. Za ovu aktivnost će nam biti potrebne mlade i komunikativne osobe koje će nositi slobodno dostupne časopise i novine te ih dijeliti građanima!

Sve aktivnosti koje smo spomenuli će se održati u srijedu, 3. maja, povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija. Ovaj dan je podsjetnik na važnost slobode izražavanja te ćemo ga, zajedno sa vama,  obilježiti kroz ove zanimljive i kreativne aktivnosti. Sporovođenjem ovih aktivnosti, ONAuBiH se pridružuje svjetskoj UNESCO-voj kampanji povodom obilježavanja 3. maja na temu ”Shaping the future of rights: Freedom of expression as a driver of all other human rights.”

Ako ste zainteresirani za volontiranje u jednoj od ovih aktivnosti, molimo vas da se prijavite putem obrasca. Ako želite više informacija, slobodno nam se javite putem naše Instagram stranice @onaubih ili putem mejla onaubih@gmail.com. Rado bismo vas upoznali s našim radom i aktivnostima te vam pružili sve potrebne informacije i podršku. Takođe, ako želite učestvovati u navedenim aktivnostima a ne dolazite iz ovih devet lokalnih zajednica, javite nam se putem mejla!

Hvala vam na vašem interesu i nadamo se da ćemo zajedno doprinijeti promovisanju slobode medija i govora.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Close