Written by 2:59 pm Izdvojene novosti, Novosti

15 GODINA ONAUBIH!

Prethodne sedmice, 9. i 10. decembra, održana je godišnja, petnaesta po redu Generalna skupština Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini. Skupština je bila izvještajno-izbornog karaktera te je samom događaju prisustvovalo na desetine delegata/kinja, članova/ica, donatora i gostiju Asocijacije.

Tokom dvodnevnog programa, svim učesnicima/cama je predočen sadžaj informativno-zabavnog tipa. Repertoar se sastojao od otvorenog dijela Skupštine i osvrta na 15 godina postojanja Asocijacije, koju je predvodio Denis Hadžić – Gigo, novinar i alumnista ONAuBiH-a. Događaj smo iskoristili da se zahvalimo i onima koji su tu bili za nas sve ove godine i podržali rad Asocijacije, a tim povodom je predsjednik, Ammar Grabić, uručio zahvalnice partnerima i prijateljima. Po prvi put, Odlukom Upravnog odbora ONAuBiH-a, dodijelili smo i odlikovanja počasnih članova/ica.

Formalni dio prvog dana Generalne skupštine zatvoren je predstavljanjem kandidatkinja za dopunske članove Upravnog odbora, dok se drugi dan se sastojao od glasačko-izbornog dijela, nakon kojeg su izabrane nove dvije članice Upravnog odbora, kako bi struktura istog bila upotpunjena. Drugog dan Skupštine je upriličena Push pauza, live talk show, sa novinarom i alumnistom Asocijacije, Vladimirom Čolakovićem. Učesnici/ce su imali priliku direktno učestvovati u diskusiji te čuti novinarski put Vladimira te dogodovštine sa svakodnevnih snimanja i njegovih putovanja širom Bosne i Hercegovine.

Na osnovu glasova delegata/kinja, narednih godinu dana Asocijaciju će voditi Ema Brljak, Emin BrkićElma HasanspahićHana Hrnjica kao članovi/ice Upravnog odbora na čelu sa Mirzom Mujdžić-Jojić, predsjednikom Upravnog odbora Asocijacije. Skupština je, po prvi puta, imenovala Ammara Grabića za izvršnog predsjednika ONAuBiH-a. Mandat upravljačke i izvršne strukture je u trajanju od godinu dana.

Galeriju slika sa 15. Generalne skupštine možete pogledati OVDJE.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close