Written by 11:10 am Aktivnosti, Projekti

MEET STARI GRAD

OMLADINSKA NOVISKA ASOCIJACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI (ONAUBIH), POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE STARI GRAD SARAJEVO REALIZOVALA JE PROJEKAT „MEET STARI GRAD“ PREKO KOJEG SU EDUKOVANI MLADI LJUDI ZAINTERESOVANI ZA NOVINARSTVO IZ OVE SARAJEVSKE OPĆINE.

Cilj projekta je ukazati na ljepote i okruženje Starog Grada kao jedne od najstarijih općina u BiH, te društvu ukazati na probleme sa kojima se ova općina susreće. Također cilj je osnovati i jedinstveni omladinski bilten koji će doprinijeti većoj informiranosti mladih u ovoj općini.

Aktivnosti projekta su dvije vikend radionice na teme: omladinski aktivizam i volentersto, te novinarstvo, zatim eko akcije na području općine, kreiranje novinarskih redakcija u 6 srednjih škola općine, objavljivanje foto/video konkursa te izrada omladinskog biltena na naivou općine.

Sudionici projekta su biliučenici iz šest srednjih škola sa područja Općine Stari Grad, a škole koje su uključene u projekat su: Mješovita srednja poljoprivredno-veterinarska i prehrambena škola Sarajevo, Prva Bošnjačka Gimnazija, Srednja muzička škola, Gazi Husrev-begova Medresa, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, te Srednja tekstilna škola.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close