Written by 11:09 am Aktivnosti, Projekti

KAMPANJA: “VAŠ GLAS U MEDIJIMA”

JAVNA KAMPANJA ‘’ VAŠ GLAS U MEDIJIMA’’ JE KAMPANJA KOJA SE REALIZOVALA DILJEM BIH U SARADNJI S VIJEĆEM TISKA, A GOVORILA JE O GOVORU MRŽNJE, STANJU MEDIJA U BIH I MNOGIM TEMAMA S KOJIMA SE SUSREĆU BOANSKOHERCEGOVAČKI MEDIJI.

Omladinske novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) i Vijeće za tisak su realizovali kampanju pod nazivom “Vaš glas u medijima”.

Cilj ove kampanje jeste upoznavanje građana sa Kodeksom za štampu, njihovim pravom da se žale na neprofesionalno izvještavanje bh. medija, o opasnosti širenja govora mržnje u medijima, političkim pritiscima, o slobodi i odgovornosti medija.

Širom BiH je ova akcija popraćena velikim interesom građana kojima su volonteri i članovi lokalnog tima Omladinske novinske asocijacije dijelili promo materijal i upoznavali ih sa njihovim pravima. U 16 bh. gradova je kampanjauspješno realizirana i to u Bihaću, Brčkom, Cazinu, Doboju, Foči, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Šamcu, Širokom Brijegu, Visokom, Zenici, Mostaru, Jajcu, Bijeljini i Gradišci.

Moto ove kampanje je “Građani i novinari zajedno u borbi za istinu!”

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close