Written by 11:12 am Aktivnosti, Projekti

HUMANS OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

INSPIRISANI KOLEKCIJOM FOTOGRAFIJA, HUMANS OF NEW YORK, ŽELJELI SMO GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA BOSNE I HERCEGOVINE POKLONITI ZBIRKU PRIČA U KOJOJ IMA DOVOLJNO MJESTA DA SVI UVRSTIMO SVOJ ŽIVOT.

Projekat „Humans of Bosnia and Herzegovina“ inspirisan je idejom Brandon Stantona, koji je 2010. godine započeo kreiranje fotalbuma sačinjenog od neograničenog broja fotografija stanovnika NewYorka. Danas je web stranica „Humans of New York“ vrlo poznata širom svijeta, a podstaknula je mnoge da u svojim gradovima i državama skupljaju fotografije i priče, sakupljene u kolekciju „Humans of“.
„Humans of Bosnia and Herzegovina“ by ONAuBiH uvrštena je u niz aktivnosti koje su se, širom Bosne i Hercegovine, realizovale 2018. u okviru „ONAuBiH sedmica“, promotivnih dana Asocijacije.
Od januara 2019. godine „Humans of Bosnia and Herzegovina“ jedan je od pet dugoročnih projekata Asocijacije.
Pojavljuje se kao zbirka životnih priča građana i građanki Bosne i Hercegovine, popraćenih fotografijom svakog od njih. Broj priča koje mogu naći svoje mjesto u zbirci nije ograničen.
Važna karakteristika projekta je da nije namijenjen isključivo poznatim i uspješnim ličnostima (naravno, i njihove priče ćemo rado podijeliti), nego svim stanovnicima zemlje koji u svojoj svakodnevnici ili prošlosti nalaze zanimljive trenutke, događaje, hobije, poslove, ljude, iskustva …

Priče, otkucane u Word dokumentu, i fotografiju šaljete na mail adrese: azrabih2000@hotmail.com, azra.keric@onaubih.ba i onaubih@gmail.com. Vremenski rok je neodređen.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close