Written by 4:00 pm Izdvojene novosti, Novosti

XVI Generalna skupština Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini

Prethodnog vikenda, 11. i 12. novembra je održana šesnaesta Generalna skupština Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini.

Družili smo se u Sarajevu u hotelu Hollywood zajedno sa gostima, alumnim članovima/icama, članovima/icama Upravnog odbora, kandidatima/kinjama za Upravni odbor i naravno, našim delegatima/kinjama.

Dvodnevni program je bio ispunjen raznim aktivnostima, kao i prilikom da bliže upoznamo naše kandidate/kinje!

Događaj smo započeli sa otvorenim dijelom skupštine. Ovom prilikom smo se zahvalili našim donatorima i partnerima koji su bili tu za nas i podržali naš rad u poslijednjih godinu dana, gdje je predsjednik Upravnog odbora Mirza Mujdžić-Jojić uručio zahvalnice istima. Ove godine smo također nastavili tradiciju i dodijelili smo odlikovanja počasnih članova/ica.

Završetkom otvorenog dijela skupštine, stavili smo izvještaj i pravilnik na izglasavanje i oboje su jednoglasno usvojeni. Nakon toga, naši delegati/kinje su dobili priliku da bolje upoznaju ovogodišnje kandidate/kinje za Upravni odbor. Drugi dan skupštine je također bio zatvorenog karaktera, nastavili smo sa predstavljanjem kandidata/kinja nakon čega je i odabrano novo rukovodstvo.

Rezultati izbora novog rukovodstva su sljedeći…

Aid Omeragić, Azra Jašarević, Hadžera Žutić i Hana Hrnjica kao članovi/ice Upravnog odbora.

Emin Brkić kao predsjednik Upravnog odbora 

Elma Hasanspahić kao Izvršna predsjednica

Ovom prilikom se želimo zahvaliti vama što ste omogućili da budemo korak bliže slobodnom društvu u kojem se kritički promišlja i djeluje. Vidimo se iduće godine!

#WeAreONAuBiH #WeAreFamily

(Visited 131 times, 1 visits today)
Close