Written by 1:43 pm Novosti

U BRČKOM OTVORENA NOVA SEZONA PUSH PAUZE!

EKIPA PUSH PAUZE JE U SUBOTU IMALA PRILIKU DA RAZGOVARA SA MLADIM LJUDIMA IZ BRČKOG! TEMA PRVE, OVOSEZONSKE PUSH PAUZE BILA JE: “DA LI MEDIJI MOGU UTJECATI NA OSTANAK MLADIH U BIH?”

„Push pauza“ je omladinski live talk show, koji je zamišljen kao platforma za kritičko promišljanje i iznošenje mišljenja mladih u javni diskurs Bosne i Hercegovine. Odnosno, PP je platforma koja nudi mladim ljudima priliku da slobodno i bez ikakve cenzure diskutuju o temama njima bliskim i koji ih muče.

Ovaj projekat uspješno traje već dvije godine, pa možemo reći da smo ušli u treću sezonu ovog događanja. Prva, ovosezonska, „Push pauza“ održala se 19.1.2019 u Brčkom, u prostorijama „Islahijeta“ od 13 sati. Razgovarali smo o omladinskim medijima u Bosni i Hercegovini, aktivizmu ali ponajviše o utjecaju medija na odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine. Na ovo i na druga pitanja pokušali su odgovoriti naši govornici: Dejan Rađen – predstavnik ispred PRONI Centra za omladinski razvoj, Ernad Osmić – nastavnik bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika i književnosti, Azra Pezerović – studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu-odsjek poslovna informatika i Matea Brkić – predsjednica Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim govornicima ali i gostima koji su pozitivnom energijom, pažnjom i pitanjima doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog događaja!

Nadamo se da su svi prisutni uživali onoliko koliko je i ekipa Push Pauze te se radujemo našem narednom druženju!

Za sve vas koji nisu bili u prilici da prisustvuju ovom događaju, pripremili smo nekoliko fotografija:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close