Written by 1:50 pm Novosti

PREDNOSTI I MANE KODEKSA OBLAČENJA U SREDNJIM ŠKOLAMA

Juče je ekipa Push Pauze bila u Šamcu!

U prostorijama Centra za kulturu Šamac, dana 16.2.2019, diskutovalo se na temu: “Kodeks oblačenja u srednjim školama”, a panelisti su bili: Slobodan Jerinić – profesor likovne kulture, Tatjana Mijanović – magistar ekologije i predsjednica Omladinske organizacije Šamac, Maja Vidović – profesora istorije i predsjednica Udruženja istoričara Šamac, Ljubica Smiljić – učenica, aktivistica i Stevan Josipović – moderator i organizator događaja.

Mnogi misle da Kodeks oblačenja u javnim ustanovama ne postoji, međutim on postoji, a pitanje je ko ga poštuje? Nisu samo učenici oni kojima se određuju pravila oblačenja i sigurno nisu samo oni ti koji se u pojedinačnim slučajevima ne pridržavaju istih. Na tu temu smo baš i razgovarali, jer je česta pojava da i sami prosvjetni radnici svojim oblačenjem ne samo da daju loš primjer učenicima, nego i drastično krše Kodeks oblačenja koji svakako vrijedi i za njih!

Osim toga, diskusija je išla i u pravcu da li Kodeks oblačenja narušava lični integritet i slobode učenika i ostalih. Zaključili smo da ako se usko i pristrasno posmatra Kodeks oblačenja, može se zaključiti da je to nepotrebna stega i loše pravilo koji će svakako učenici i izbjegavati. Međutim, pravilo oblačenja, kao i ponašanja moraju postojati i taj Kodeks ne smije biti u smislu ograničenja i stega, nego uputstvo kojim bi se učenici mogli uklopiti…

Push Pauza svoju turneju nastavalja, već naredne sedmice, u prelijepom Brčkom!

Zapratite Push pauzu na Facebooku Instagramu!

Za sve vas koji nisu bili u prilici da prisustvuju ovom događaju, pripremili smo nekoliko fotografija:

(Visited 40 times, 1 visits today)
Close