Written by 1:41 pm Novosti

11. GENERALNA SKUPŠTINA OMLADINSKE NOVINSKE ASOCIJACIJE U BIH

U periodu, 8.12.-9.12.2018., u Sarajevu održana je 11. Generalna skupština Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini.

Ova ceremonija održana je u prostorijama Omladinske novinske asocijacije u Sarajevu. Skupštini su prisustvovali članovi, odnosno delegati, iz 25 lokalnih zajednica, kao i sestrinska organizacija, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, i generalni donator od samog začetka naše organizacije, Fondacije Schüler Helfen Leben. Skupština je otvorena izvještajem o radu i izvršenim aktivnostima prethodnog saziva Upravnog odbora, koji je podnijela Milica Savić, članica Upravnog odbora još od 10. Generalne skupštine, a posljednjih nekoliko mjeseci 2018. i VD predsjednica organizacije. Ono što je bitno naglasiti, jeste da se broj članova učetverostručio od prošle Skupštine i da se prethodna godina pamti po dobro odrađenim projektima, a posebno se ističe naš Omladinski magazin „Karike“, o kome je više pričao Mehmed Mahmutović, koordinator ovog projekta i dosadašnji član Upravnog odbora.

Po usvajanju Godišnjeg izvještaja o radu Asocijacije, započela je „Push pauza“ sa fokusom na upoznavanje kandidata i njihovim pogledima o stanju medija u našem društvu. Govornici na „Push pauzi“ bili su kandidati za članstvo u Upravnom odboru, odnosno: Azra Kerić, Lana Kulina, Arman Fatić, Špiro Vučinić i Ammar Grabić, kao i potencijalna predsjednica za narednu godinu, Iman Muratović. Moderatorica ove specijalne emisije bila je Damira Ibranović, bivša predsjednica organizacije. Nakon ove aktivnosti započeo je „Ringišpil“. Pod „Ringišpilom“ se podrazumijevaju akvarij grupe i sačinjene su od po jednog kandidata za UO, tj. za predsjednicu Asocijacije, i nekoliko delegata Skupštine. Kroz ovaj dio Skupštine delegati su mogli pobliže da upoznaju potencijalne kandidate i odluče se kome dati svoj glas. Ovom aktivnošću prvi dan Skupštine je završen.

Odlukom delegata, drugog dana Skupštine, za dopunske članove Upravnog odbora odabrani su:
• Lana Kulina (Sarajevo)
• Azra Kerić (Travnik)  i
• Ammar Grabić (Gradačac)

Istog dana Skupštine birana je i predsjednica Asocijacije, a delegati Skupštine izglasali su Iman Muratović, koja nam dolazi iz Sarajeva, a do ove generalne skupštine bila je članica Upravnog odbora.

Nakon glasanja i objavljivanja rezultata, delegati su imali priliku da učestvuju u organizaciji obilježavanja rođendana Asocijacije, a šta nas to očekuje, ostaje nam vidjeti 21.12.2018.

Obraćanjem novoizabranih članova UO i predsjednice, Skupština je završena. Bivši Upravni odbor iza sebe je ostavio uspješnu godinu, a nadamo se i očekujemo od novog saziva istog još uspješniju!

(Visited 12 times, 1 visits today)
Close