HTML

| 033 205-850 | onaubih@gmail.com

Izbornik jezika

Novosti

[NAJAVA] Push Pauza na Dan slobode medija!

PP: S3E8

29.04.2019 20:00
 
Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) će i ove godine obilježiti Svjetski dana slobode medija – 3. maja širom Bosne i Hercegovine u zajednicama u kojima će naši članovi izaći na ulice i tokom ulične akcije dignuti glas za slobodu medija u BiH i svijetu.

Ideja ovogodišnjeg obilježavanja Dana slobode medija je da ga posvetimo svim novinarima i medijskim radnicima koji su dali svoje živote za slobodu govora. Međunarodna federacija novinara (IFJ), Svjetsko udruženje izdavača novina i vijesti (WAN-IFRA), Evropska radiodifuzijska unija (EBU) i UNESCO, postavili su spomen-obilježje poginulim novinarima sa područja bivše Jugoslavije, 3. maja 1994. godine u Sarajevu. ONAuBiH planira da na tom mjestu položi cvijeće u znak sjećanja na sve novinare koji su stradali u ratnim okolnostima širom svijeta, te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite u ovom obilježavanju 3.5.2019. (petak) u 12:00 sati.

Nakon polaganje cvijeća i kratkih obraćanja prisutnih, u 18:00 sati održaće se panel-diskusija u prostorijama našeg Udruženja, koja je dio našeg projekta Push Pauza, na temu slobode medija u BiH i regiji. 

Nadamo se da će te odvojiti malo svoga vremena i pridružiti se obilježavanju Dana slobode medija, veoma značajnom datumu za nas novinare!

Slika 120
0 0